Previous Page | Next Page

by Yuuto at 1:02 PM EDT on August 10, 2012
Percussion 0 is instrument 0, percussion 1 is instrument 120. The first value is the key, the second the pan, the third is unknown and the last one is the sample ID.
by TurbomanAlco at 1:18 PM EDT on August 10, 2012
Oh, so I'll try key 60 since in the midi sequence it is set for instrument 120 to be all on key 60. I sure hope this works.

Yeah, that didn't get me anywhere. I don't entirely get the percusion part.

edited 1:27 PM EDT August 10, 2012
by Yuuto at 1:30 PM EDT on August 10, 2012
Note that this 'twilight' sound on key 60 has the root key 59. I don't know if that is indicated anywhere, but with root key 60 it sounds a bit to low.

You simply have to set the keyrange to the value on the left in the percussion table, in this case 60 (in Viena 60-60). Then you set the pan to the next value (in Viena this goes from -100 to 100).

I don't understand what the problem is.

I uploaded Instrument 120 so you can see how I did this.

edited 1:38 PM EDT August 10, 2012
by TurbomanAlco at 1:49 PM EDT on August 10, 2012
Thanks, your probably right. It's probably on a pitch that's to low causing it not to fit in thew whole note. I'll try your soundfont. This is the last instrument needed to finish this .bms.
by Yuuto at 1:52 PM EDT on August 10, 2012
You mean twilight.bms? I have this ready, too, and it sounds like the 'original', apart from the missing reverb from this 'howling' sound.

I still wonder where the root key 59 comes from?

edited 1:53 PM EDT August 10, 2012
by TurbomanAlco at 1:57 PM EDT on August 10, 2012
The problem is that if you listen to instrument 160, the note appears to be to short for the wave or somthing. The point is it sounds un-natuaral. You have the same problem?
by Yuuto at 1:59 PM EDT on August 10, 2012
I don't even have #160 ^^
by TurbomanAlco at 2:09 PM EDT on August 10, 2012
My bad. I mean 120.
by Yuuto at 2:19 PM EDT on August 10, 2012
You're right, that sounds weird. It seems that the next note comes to early. I compared it with a recorded version of the Twilight Theme. If I increase the root key it is slower, like in the recorded version, but then it's too low. I don't really know what's wrong with that.

EDIT: I solved it. You have to set "Tune, Fine" to 25.

edited 2:38 PM EDT August 10, 2012
by maxton at 7:58 PM EDT on August 12, 2012
Wow, this is some great progress you're making. If you have any modifications to the PHP BMS script I can update the version on my server.

Previous Page | Next Page
Go to Page 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Search this thread

Show all threads

Reply to this thread:

User Name Tags:

bold: [b]bold[/b]
italics: [i]italics[/i]
emphasis: [em]emphasis[/em]
underline: [u]underline[/u]
small: [small]small[/small]
Link: [url=http://www.google.com]Link[/url]

[img=https://www.hcs64.com/images/mm1.png]
Password
Subject
Message

HCS Forum Index
Halley's Comet Software
forum source